Pidev kurguvalu

Last post 06 Oct 08, 14:35 by Dr Benno Margus. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  25 Sep 08, 18:02 1871

Pidev kurguvalu

Tere,

Olen kannatanud paar aastat kurguvalu käes, mis algab septembri külmade ilmadega ja kestab vahelduvalt kuni kevadeni. Sain ühelt tuttavalt infot, et tegemist vôib olla maohappelisusega. Perearst ei ole midagi sellist välja pakkunud. Aastaid tagasi raseduse viimastel kuudel kannatasin tôoepoolest väga tugevate kôrvetiste käes, kuid pärast seda ei ole midagi sellist kogenud. Kuulsin ka teisi asju oma tuttavalt ja mul môningaid süptomeid, mis vôivad viidata maohappelisusele. Nimelt on mu keel tihti kaetud valge kihiga, kurgus on kibe maitse. Selja ülemises osas olen aeg-ajalt ôhtuti tundnud tervavat valu, mis tavaliselt kaob. Mis on teie arvamus? Mis analüüsid ma peaksin tegema, et saada teada, kas mu magu on liiga happeline?

Tugevaid kôrvetisi nagu raseduse ajal ma enne seda ja hiljem tundnud ei ole.

Ette tänades,

Pille

•  06 Oct 08, 14:35 1900 in reply to 1871

Vastus: Pidev kurguvalu

Uurida ei tule mitte mao happesuse taset, vaid seda, kas see hape võiks sattuda maost tagasisuunas üles söögitorru ja ka kurku. Reflukshaiguse korral on võimali, et niimoodi kurku tagasi pääsenud hape võib sealset limaskesta ärritada, tekitades valu, häälekähedust jne. Rusikareegel on, et kui samal ajal kõrvetisi ei esine, siis on suhteliselt vähetõenoline, et kurguvalu refluksist tingitud on. Uuringutest tuleks reflukshaiguse suhtes teha gastroskoopia, loomulikult on vaja teha ka uuringud kurguhaiguse suhtes, iseäranis kui see tekib külmemate ilmade saabudes ja kaob ilma soojenedes kevadel.
    Esimene mulje jääb, et Teie kurguprobleem on iseseisev kurguhaigus, mitte aga reflukshaigus.
View as RSS news feed in XML