Tere,
Üsna tihti piinavad mind kõrvetised ja olen tähele pannud, et eriti siis, kui töö sunnib pikalt istuma autoroolis ning sellises "autojuhi sundasendis". Nädalavahetustel kodus olles seda ei ole, eriti, kui teen aias füüsilist tööd ning on palju liikumist. Ülihappesuse vastane käsimüügiravim aitab hetkega muidugi hädast välja terveks päevaks. Seljataga on aastake väga stressirohket ja rasket aega. Perearst kirjutas prooviks ülihappesuse vastast retseptiravimit, mida olen umbes nädal enne sööki hommikul võtnud ning peale esimese tableti võtmist on kõrvetised kadunud. Peale sööki aga istumine ja pikutamine ei tekita sellist head tunnet maos. Kui söön vähe korraga ja liigun, siis on kõik väga ok. Ja loomulikult olen ülekaaluline.
Kas korralik ja regulaarne tervislik vähe rasvane toit aitab kaasa paranemisele?
Kas on üsna tõenäoline, et tegemist on hetkel reflukshaigusega? Ja kui on, siis kas kaalu langetamine ca 20 kg võib anda võimaluse ravimitest lahti saada?
Olen 37 a naisterahvas, kes alkoholi ei tarvita ja suitsetab üks, kaks suitsu päevas hetkel. Häda algas ajal, mil ei olnud suitsetanud ca 6 kuud. Kas minu kõrvetisi võivad mõjutada ARB-ide gruppi kuuluv vererõhualandaja ja progestageenide hulka kuuluv hormoonasendusravi preparaat ? Esimest kasutan pea aasta ja teist üle poole aasta.
Tänan