Tere!
Jäin detsembris lõpus haigeks, nähtavasti mingi ägedam viirus, kuna olin 2 nädalat haige. Pärast seda enam normaalset enesetunnet tagasi ei saanud. Tekkisid alakõhuvalud ja alaseljavalud. Kartsin juba, et rase või põletik viirusest põhjustatuna tekkinud. Läksin haiglasse EMO-sse, kuna arstile sain aja alles 2 kuu pärast. Sealne valvearst tegi UH ja ütles, et ägedat patoloogiat pole. Minu küsimustele vastata ei tahtnud ja ütles, et teil ju aeg günekoloogile ja seal rääkige oma mured ära, kuna tema olevat ainult valvearst. Aga ühestki leiust ei rääkinud midagi ega ka põletikust. Samuti ei teinud ta midagi peale UH ja veretesti raseduse määramiseks.
Perearstil käisin ka oma murega. Tehti sonograafia, et välistada sapikivid. Sonograafias näitas jällegi, et kõik korras nii maks, neerud ja sapikive pole.
Seljavalud ja alakõhuvalud jäid kestma.Iiveldus vahest, tugevad peavalud mõnedel päevadel (panen kirja , kuigi arvan, et see ehk seos ei ole). Kehatemperatuur on 37-37,2 . Mõni päev on parem olnud, siis kraadides kohe madalam temp. 36,4-36,5.Sain siis eraarstile aja. Ja seal siis UH avastas, et emaka taga( oli vist taga) vedelikukogum, mis ta arvas, et tekkinud põletiku tagajärjel. Kirjutas välja antibiootikumi ja võtsin seda siis 6 päeva. Veel tehti PAP test ja veel mingi test. Ootasime ära ühe mentstruatsiooni ja siis läksin tagasi arstile. UH tehes selgus, et üldine pilt on paremaks läinud, aaga vedelikukogum oli ikka alles, kuigi väiksem. Testidest siis, et näitas põletikku ja rohkelt leukotsüüte ja PAP II. Arst arvas, et oleks targem haiglasse ravile minna.Et uus antibiootikumi kuur tablettide näol ei pruugi toimida. Haiglasse ma ka nüüd esmaspäevast lähen. Haigla mainimine pühkis kõik peast, sest pidin mõtlema kuhu oma 2a7k laps jätta ja unustasin enamus asju küsida, mis mul kavas oli.
Paar nädalat tagasi lisandusid jala ja käevalud ja nüüd viimasel nädalal ka juba põlved annavad tunda. Kas võib ka mingi seos põletikuga olla? Juba pikemat aega on olnud ka tihedalt tunne, et kange pissihäda, kuigi wc-s ära käies uriinikogus küll selline pole, et peaks rõhuma. Vahest pissil käies lööb ka alakõhtu valusööst.(mitte selline valu nagu põiepõletikuga). Arst uuris ka seda kas kõht kinni või lahti ei ole. Seda muret otseselt ei ole, aga äkki oleks pidanud ära mainima, et gaase on viimasel ajal tihti ja vahest kuigi söönud pole, on tunne, et kõht jube täis ajanud. Kehakaal on ka tõusnud.
Kodus saatekirja haiglasse uurides leidsin pealt sellise märkme N71(arvan, et haiguskood) Metroendrometritis ja taga veel mingi sõna, mida mul väljalugeda ei õnnestunud. Kuna arst mulle endometrioosi ei maininud, ja kuna see jookseb sealt läbi, siis tekkis seda lugedes küsimus, et kas on sellega tegu või mida see tähendab üldse seal saatekirjal?
Olen 30a. Üks sünnitus ja üks raseduse katkemine. Aborte ei ole. Rasestumisvastaseidvahendeid ei kasuta. Kunagi on olnud munasarjatsüst. Aga sellest paistab, et lahti saanud ja tagasi ei ole tulnud. Nüüd olen nii mures, et tekivad igasugu mõtted. Peaasi, et mu haigus viljatust ei põhjusta, tahaks ikka vähemalt 1 last veel.
Üritasin võimalikult täpse ülevaate anda ja kiri tuli pikk :)
Jään vastust ootama. Tänud juba ette!