Ei tea, et oleks astmaga probleeme

Last post 18 Jun 08, 20:11 by Dr Kaiu Prikk. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  18 Jun 08, 15:25 1632

Ei tea, et oleks astmaga probleeme

Olen 33-aastane ja 5. nädalat rase. Viimased 5 nädalat on ka nohu, hommikuti ärgates on nina täitsa kinni, hingata saab ainult läbi suu.

Enda teada pole mul kunagi ei allergia ega astmaga probleeme olnud. Nüüd aga juba kolmas päev kui ei saa sissehingamisel piisavat õhku kätte, natuke jääb nagu puudu. Tõmban kopsud õhku täis, aga ikka jääb natuke puudu. Ja nii ma ahmin iga paari minuti tagant endale õhku kopsudesse - kord õnnestub saada natuke rohkem kui normaalsel hingamisel, kord mitte. Selline reaktsioon (õhku jääb natuke rohkem puudu kui kopsud suudavad sisse tõmmata) on esinenud paari viimase aasta jooksul 2-3 korda. Aga täpselt ei mäleta millisel aastaajal need episoodid juhtunud on.

Umbes 3 aastat tagasi suure köha käes vaeveldes sai apteegist taimsel baasil tehtud Islaminti ostetud ja õhtul tõmbas hinge nii kinni, et tuli kiirabi kutsuda. Kiirabiarstid aga ei leidnud otsest põhjust või seletust minu sümtomitele, kuid arvasid, et mul oli allergia selle rohu vastu. Ma muidugi ei tea, aga ma kahtlen, sest olen seda rohtu ka hiljem paar tabletti võtnud (rohkem ei julge) ja midagi ei juhtunud.

Kas võib juhtuda inimene saab endale hilisemas eas millegi vastu allergia, millest võivad olla tingitud mu hingamisraskused? Lapsepõlves pole ka ei allergiat ega astmat olnud. Kuidas saaks hingamisraskusi leevendada (kuidas saaks õhu kätte)?

•  18 Jun 08, 20:11 1637 in reply to 1632

Vastus: Ei tea, et oleks astmaga probleeme

Tere,

Esmalt tundub, et teie peamiseks probleemiks on nohu, ka pikaalaline nohu võib põhjustada hingamisraskust. Võimalik, et Teil on põskkoopa põletik. Soovitan pöörduda oma perearsti vastuvõtule, et teha kindlaks, kas nohu on teie õhupuuduse põhjuseks või mitte. Kui Teil hingamisraskus ei möödu, palun pöörduge ka kopsuarsti vastuvõtule.

Vastus teie küsimusele: ka teie vanuses võib tekkida ülitundlikkus.  

Kaiu Prikk

View as RSS news feed in XML