endometrioosi ägenemine peale IVF

Last post 12 May 08, 20:27 by Dr Brigita Tamm. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08 May 08, 9:56 1545

endometrioosi ägenemine peale IVF

Tere!

Aastad tagasi diagnoositi mul endometrioos, mida kinnitas ka lap.operatsioon. Samuti olen läbinud pikaajalised ravikuurid küll tablettide, küll süstidega. Tänaseks olen teinud mitmeid (5) IVF, mis aga on kõik ebaõnnestunud. Peale viimast IVF hakkas määrimine juba tsükli keskel, mis varem oli  ~4 päeva enne mens pruunikas määrimine. Peale vahekorda on määrimine heledam (n.ö "värskem"), kuid intensiivne. Olen aru saanud, et endometrioosi "toidab" minu psüühiline pinge, stress, kuid siiski küsin:

1) kas on võimalik, et peale IVF on minu endo ägenenud (muid lisasümpromeid kui liigvarane määrimine nüüd ning varem nii enne kui pärast päevi mõlemile poole ~4-6 päeva tumepruuni määrimist, ka valusid ei ole olnud)

2) kas endometrioosi ägenemist saab kontrollida ka teisiti kui lapr.operatsiooni tegemata - nt vereprooviga?

Ette tänades

marie

•  12 May 08, 20:27 1555 in reply to 1545

Vastus: endometrioosi ägenemine peale IVF

Tere!

Endometrioos lihtsalt aastatega võib edasi areneda näiteks I raskusastmest IV-ks. Vereproov ei näita endometrioosi raskusastet. Kui Teil on nüüd lisandunud veel ka vahekorra järgne määrimine tsükliväliselt, siis ma soovitan oma arstile seda ka rääkida, tõenäoliselt on vaja teha mõned lisatestid.

Dr. B.Tamm

View as RSS news feed in XML