Kas astma või paanikahood?

Last post 18 Sep 09, 12:20 by Dr Kaiu Prikk. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  14 Sep 09, 22:53 5851

Kas astma või paanikahood?

Võtsin kassi poolteist aastat tagasi. Selle aja jooksul on mul pea kolm korda olnud ööseti hingamisseiskust. Eelnevatel kordadel sain veel natuke õhku(teelusikatäis korraga) kui ärkasin. Aga viimasel korral hüppasin 3.45 ööse püsti selle peale, et ei saanud mitte grammigi hingata vähemalt minut aega. Igal korral korisesin nagu surnu püüdes hingata. Olen aru saanud, et mul on pidevalt röga kõrist allpool. Nägu tilkus higist hullemini selle minuti jooksul kui saunas olles, ning näost olin tulipunane. Tuli välja kassiallergia ja ka õietolmu allergia, kuid mitte tugevalt. Sai septembris käidud Tallinnas 40 minutit hingamas, ning lõpus tundsin sisse hingates valu rinnus. Selgus, et astma. Ravi inhaleeritav hormoonravim 2 päevas ja hingamisseiskuse korral kiiretoimeline bronhilõõgasti. Perearst muidugi ütles, et mul pole häda midagi, ning peaksin antidepressantte sööma kuna mul juba üle 7a puudega laps. Arvab siiani, et mul need hingamisseiskused paanika hoogudest? Mul ei olnud ööse puhkusel oleku ajal mingit paanika hoogu oma arust. Kas see konkreetne hoog näib ikka astma hoona või paanika hoona? Segadus? Olen tänulik vastuse eest.
  •  18 Sep 09, 12:20 6658 in reply to 5851

Vastus: Kas astma või paanikahood?

Tere,
    Saan aru ,et te olete segaduses.
    Ma arvan, et astma teil diagnoositi ikka kopsufunktsiooni muutuste alusel ja lisaks on teil tundlikkus kassikarvade ja õietolmule. Kõik Teie poolt kirjeldatud kaebused viitavad astmale.

Kaiu Prikk