refluks

Last post 09 Sep 09, 12:15 by Dr Benno Margus. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03 Sep 09, 17:52 2896

refluks

Tere! olen 26.a. noormees ja mul on refluks juba 3.a. Olen kasutanud see aeg igapäevaselt 1 kord päevas arsti poolt määratud ravimit. Elu on olnud viimastel aegadel väga pingeline ja stressi tekitav ja nüüd määras mulle psühhaater estsitalopraami ja seda rohtu tarvitades on asi mul jubedaks muutunud. Suus on pidevalt hapu maitse, kõrvetab ja söögitoru valutab ja ajab hiiveldama. Kas see ravim võib seda haigust ägestada või mida peaks tegema?
  •  09 Sep 09, 12:15 3818 in reply to 2896

Vastus: refluks

See ravim otseselt ei peaks reflukshaigust ägestama, pigem võib see olla kokkusattumus. Küll on teada, et eelmainitud ravimi puhul (ja üldse antidepressantravi korral) võib kõrvaltoimena esineda mitmeid sümptomeid, nende hulgas ka iiveldust. Kuna refluksisümptomid (kõrvetised, valulikkus söögitorus) on vaatamata reflukshaiguse püsiravile süvenenud, siis soovitan kindlasti pöörduda arstile, et lasta oma söögitoru kontrollida, kuna neelamisvalulikkuse puhul on tegemist ohusümptomiga. Võibolla Teile ei piisa senitarbitud ravimiannusest või tuleks senitarvitatud happesünteesi pärssiv ravim vahetada mõne muu vastu.