Endrometrioosi kahtlus

Last post 01 Aug 09, 17:50 by Dr Brigita Tamm. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  31 Jul 09, 13:20 2804

Endrometrioosi kahtlus

Tervist!

Kuna sain aja arstile alles kuu aja pärast, siis uurin siit. Viimase aasta jooksul olen arstil kontrollis käinud 3x. Viimati aprillis. Kabuseks oli valud alakõhus, just väikevaagna piirkonnas ja justkui kuseteedes ka. Siis olid näidnud korras (endrometrioosi kohta ei olnud mul siis veel aimugi ja arst ei maininud ka selle võimalikkust). Kuid nüüd oli olukord, kus peale seksi püsti tõustes oli alakõhus tugev valu. Proovisin istuda, kui ehmatuseks ei saanudki nagu pepule toetuda, kuna lõi tugeva valu justkui pärakupiirkonda. Pikali heites esines endiselt tugev valu just väikevaagna piirkonnas ja osalt ka üleval pool. Võtsin Valuvaigistit, peale mida, äge valu taandus, kuid terav valu jäi endiselt häbemest veidi üles poole. Hommikuks valu kadus, kuid siiski nagu tunneks kogu aeg oma munasarju.
    Kui nüüd meenutan, siis selline tuim valu on üsna sageli esinenud, just siis, kui pingutan alakõhulihaseid või tõmban alakõhtu tugevalt sisse. On esinenud 1x ka sel aastal sama asi, et ei saanud nagu pepuga toolile istuda (ehmusin samuti, aga see läks kohe üle ja ei pööranud sellele erilist tähelepanu).
    Kas minu kirjeldatu põhjal võib oletada, et tegemist on endometrioosiga?
    Ja mis oleks need küsimused, mis peaksin kindlasti esitama oma günekoloogile?

Suured tänud ette!
  •  01 Aug 09, 17:50 2807 in reply to 2804

Vastus: Endrometrioosi kahtlus

Tere!

Need kaebused ei ole väga tüüpilised endometrioosile. Soovitan teil seda valu iseloomu jälgida ümbes kolm kuud ja ka valu sõltuvust menstruatsiooni tsüklist.Tehke märkmed kalendrisse ja siis saate oma günekoloogile anda ka täpse ülevaate oma valude kulgemisest.

Dr.B.Tamm