Tere LP.Doktor
Minul on käesoleva aasta aprilli kuust enne ja pärast mensest valud olnud (ka rinnanäärmed valusad).Ultraheli on korras olnud,mai kuus ainult leiti natuke vaba vedelikku emaka taga ja nüüd juuni alguses väikse munasarja tsüsti (nüüdseks need mõlemad kadunud).
Kirjutati ka välja antibeebipillid. Käisin ka perearsti juures igaks juhuks vereproove andmas,veri olevat natuke paks INR 1,09 ja kolesterool ka kõrgemapoolne 5.46. Võtsin siis ikka esimese pilli sisse, kartsin väga kõrvaltoimeid ja tromboosi ka, siis umbes 3 tunni pärast ilmnesid kerge valu rinnus ja vasakus käes ja jalas sipelgate jooksmise tunne. Minu küsimus, siis selline, et kas äkki üldse mulle ei sobi beebipillid või ma liiga palju kartsin ja "kruttisin" end ülesse? (Rohkem ei ole julgend esialgu neid võtta.)
Eile 20.juunil veel määris pruunikat verd, päevad hakkasid 15.juuni ja nüüd valutab alakõht. Kõht valutas ka mõned päevad enne menset,siis 15 võtsin pilli,16 ja 17 ei valutand ja 18st alates valutab jälle.:(
Kas see võib olla endometrioos ja kas hormoonspiraal ka sobiks endometrioosi "kontrolli" all hoidmiseks? Või kas peaksin ikkagi proovima uuesti pillidega? Kas rasestumisvastased vahendid paksendavad verd või miks on oht tromboosi tekkeks? Kas endometrioosiga sobib sportimine,ujumine-rattasit või peaks sellega "rahulikult" olema?
Teie vastust ootama jäädes
Lugupidamisega
Merike