1,9a-ga mure

Last post 10 Sep 08, 9:10 by Dr Kaiu Prikk. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03 Sep 08, 0:16 1803

1,9a-ga mure

Tere,
    minu 1,9aastane laps on allergik (toiduained, pesupulber). Viimati allergoloogil käies, kirjutas arst talle astma vastu tablette (ja mingit allergirohtu) põhjendusega, et see võib aidata ka allergiat kontrolli all hoida. Kuna allergia esineb lapsel nahanähtudena, tundub mulle veidi imelik, et miks siis astmaatikute rohtu vaja anda. Astmat pole keegi diagnoosinud ja ühegi arstiga ei ole sellest isegi juttu olnud, kuigi laps juba sünnist saati hingab raskemalt kui teised lapsed. Teinekord ka kerge norinaga (eriti peale füüsilist aktiivsust, norinat kasvades jäänud väiksemaks), diagnoositud suurenenud harknääre. Olen tähele pannud, et kui ta eriti rabeleb, siis hingab ka kiiremini. Kas selline hingamine on lastele omane, siiani tingitud harknäärmest või peaksin kahtlustama astmat? Kas peaks lapsele astma ennetuseks või sellise hingamise pärast andma astma tablette või ei ole seda rohtu vaja?

Ette tänades,

Mures ema.
  •  10 Sep 08, 9:10 1820 in reply to 1803

Vastus: 1,9a-ga mure

Tere,

Kuna Teie laps on allergik, siis tõesti Teie lapsele ordineeritud  nn. astma tablett (ma arvan, et see on leuktreeni antagonist) vähendab ka naha nähte. Te kirjeldate ka,et lapsel on raskendatud hingamine, eriti peale koormust - kui teie arst leidis tablettravi on vajalik, siis ei ole selleks mingit vastunäidustust. Pidage oma arstiga uuesti nõu

KAiu Prikk.

View as RSS news feed in XML