Mis ohustab, kui jätta astmakahtlusega arstile minemata?

Last post 05 Aug 08, 11:27 by Dr Kaiu Prikk. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  30 Jul 08, 12:40 1705

Mis ohustab, kui jätta astmakahtlusega arstile minemata?

Küsimus järgmine.

31-aastane naine. Lapsepõlves pidevalt astmaatilist bronhiiti põdenud, täiskasvanueas terve.

Pool aastat tagasi esines esimest korda köha, mis peale "külmetushaigust" kuidagi üle ei läinud. Käisin arstil nn "piipu" puhumas, mis andis viletsa tulemuse. Arst käskis kaebuste esinemisel tagasi tulla.

Teist korda on probleemid siis nüüd. Lõunamaareisil hakkas (seostan seda palava ilma ja konditsioneeritud autoga) köha, mis tänaseks kestab neljandat nädalat. Rohtusid võtnud ei ole. Köha on aeg-ajalt kinnine, aeg ajalt rögane. Hooti. Rinnas aeg-ajalt rõhub ja/või sähvib. Teisel "haiguse"nädalal sain suure koormuse, lastelaagris kasvatajana, siis köhisin õhtuti enne magamajäämist vahetpidamata.

Kas on väga oluline arstile minna? Tõenäoliselt möödub tasapisi köha ikkagi. Kui tegemist on astmaatilise köha või koormusastmaga (hullem on siis, kui olen väsinud), siis millega ma riskin jättes arstile minemata? Elan kiiretempolist töö ja pereelu ning mu perearst on puhkusel ja järjekorrad pikad. Arvan, et saan probleemist enne lahti, kui arsti järjekord kätte jõuab :-)

Pealegi ei loobu ma oma kahest kassist nagunii, kui köha peaks allergiaks osutuma, millele arst eelmisel külastusel viitas.

•  05 Aug 08, 11:27 1725 in reply to 1705

Vastus: Mis ohustab, kui jätta astmakahtlusega arstile minemata?

Tere,

Ega keegi teid ei kohusta arsti vastuvõtule pöörduma, samas kui teil kaebused püsivad siis on siiski õigem konsulteerida arstiga.  Kas on tegemist lihtsalt köhaga, köha-variant astmaga või ka koormusest indutseeritud astmaga, saab ikka ainult arst otsustada.

Kaiu Prikk

View as RSS news feed in XML