Köha ja kõrvetised

Last post 27 Jun 08, 18:17 by Dr Benno Margus. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  18 Jun 08, 22:06 1638

Köha ja kõrvetised

Olen 46 naine juba paar aastat hädas pea pideva köhaga (lisaks kurgus nagu klombitundega), st pideva köhtamisega, eriti hommikuti. Ütlen kohe, et pole kunagi suitsetanud. Olen pöördunud perearsti poole ja  on uuritud kopse ja astmat jms, aga kõik näitajad korras (on ka õietolnu allergia, aga see vaid kevadel). Viimasel ajal küll hemoglobiin madal, aga muidu tunnen end tervena ja nii ei teagi, mida arvata. Kõrvetisi on ikka aeg-ajalt, aga et see pole mind väga häirinud, pole seda ka osanud arstile kurta. Viimastel nädalatel aga on kõrvetised liiga sagedaseks muutunud. Samuti olen märganud, et hoidun alateadlikult shokolaadist, piimatoodetest, apelsinidest, loomalihast, rasvasest, vürtsikast ja veel mitmest toidust, mille järel end halvemini tunnen. Kas need vaegused võiks olla seotud hoopis refluksiga? Ja kas siin võiks olla ka mingi pärilik mõju (st isal on maohaavad)?
  •  27 Jun 08, 18:09 1656 in reply to 1638

Vastus: Köha ja kõrvetised

Sageliesinevate kõrvetiste puhul on kindlalt põhjust rääkida reflukshaigusest. Tükitunne kurgus ja ärritusköha võivad olla reflukshaiguse söögitoruvälised ilmingud. Soovitan Teil pöörduda arsti poole, et teha gastroskoopia, täpsustamaks ösofagiidi olemasolu ja siis alustada juba arsti poolt määratud reflukshaiguse ravi, mis võib leevendada ka köha ja kurguvaevusi.
  •  27 Jun 08, 18:17 1658 in reply to 1638

Vastus: Köha ja kõrvetised

Mis puutub maohaavandisse, siis see ei ole pärilik haigus. Maohaavandi põhjuseks on sageli kas helikobakteri infektsioon või mittesteroidsete põletikuvastaste ravimite tarvitamine. Muud põhjused haavandi tekkes on suhteliselt harvemini esinevad.

Ka reflukshaigus ei ole pärilik haigus.

View as RSS news feed in XML