Laparoskoopilise operatsiooni hind ja rasestumine.

Last post 03 Nov 09, 16:40 by Dr Brigita Tamm. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  22 Oct 09, 20:10 12066

Laparoskoopilise operatsiooni hind ja rasestumine.

Tere

Olen 23 aastane naisterahvas. Günekoloogilisel uuringul selgus et mul on endometrioos. Arst soovis mind näha ka peale mensi. Aga ütles juba ära et kuna mul on soov rasestuda ( olen seda juba aasta proovinud) siis tuleb teha laparoskoopiline operatsioon. Kas kindlustatud isikutel tuleb selle eest ka maksta? Olen lugenud, et peale seda on suurem võimalus rasestuda. Aga mind hirmutas ka see kui lugesin et kui teist last planeerid siis tuleks seda suhteliselt peale esimest last teha. Kas endometrioosi haigetel ón jäädavalt rasestumise probleemid. Kui ma nt ei soovi kohe rasedaks jääda. Oeh nii keeruliselt sai kirja pandud loodan et ikka aru saate. Olen kuidagi shokis sellest ja ei oska kohe kõiki küsimusi õigesti kirja panna
  •  03 Nov 09, 16:40 13354 in reply to 12066

Vastus: Laparoskoopilise operatsiooni hind ja rasestumine.

Tere!

Ravikindlustusega patsient laparoskoopia eest ei pea maksma ise.Endometrioosi ilmnemisel operatsioonil annab raviarst Teile täpsed soovitused rasestumiseks ja vajadusel ka eriraviks, see sõltub operatsioonil hinnatud endometrioosi raskusastmest.

Kui pärast esimest sünnitust ei soovi Te kohe uuesti rasestuda, siis kuni uue plaanini on soovitav tarvitada rasestumisvastaseid hormoone või lasta paigaldada hormoonspiraal.

Lugupidamisega dr. B.Tamm